En som skriver

Jag heter Kristin Emilsson och jag är (för att låna ett uttryck från Bodil Malmsten) en som skriver.
Jag skriver. Men det har jag inte alltid gjort. Faktum är att jag återupptog skrivandet ganska nyligen – efter ett litet uppehåll på nästan tjugo år. När min debutroman gavs ut i januari 2014 hade det gått knappt tre år sedan jag i största hemlighet satte de första orden om Amanda på pränt. De ord som skulle visa sig växa till en hel roman innan jag var klar.

Att som yrkesarbetande trebarnsmor sätta sig ned för att skriva romaner faller nästan på sin egen orimlighet. Och det kan jag villigt erkänna – jag skriver ofta i halvtimmesintervaller. Korta stunder mellan jobb, dagishämtning, läxläsning, middagsförberedelser och alla andra vardagsbestyr. Jag skriver samtidigt som jag steker pannkakor, duckar för studsbollar och fungerar som klättervägg åt minstingen. Det kan vara hårt slit, men det är roligt och framförallt har jag hittat tillbaka till något som jag länge tappade bort – att jag är en som skriver.

Hittills har det blivit fyra böcker och den femte växer fram i datorn i denna stund.  Jag hoppas att du ska tycka om mina böcker.

signatur

Foto Kristin EmilssonFOTO Mia Carlsson