“smart och välskriven feelgood av högsta klass”

Bokbloggaren Lotta (ihyllan.se) har läst Juli enligt Julia och ger den en strålande recension.

“Juli enligt Julia är en härlig romantisk komedi med sommarkänsla, Jag älskar tonen, humorn och den fyndiga dialogen. Jag älskar också romantiken, värmen, relationerna och vänskaperna som växt fram i det till synes omaka gänget. Jag tycker också om att karaktärerna kommer till kloka insikter, både om sig själv och om andra. Det är helt enkelt en smart och välskriven feelgood av högsta klass.

Jag längtar redan tillbaka till Julias värld – med förhoppningsvis en massa bröllopsförvecklingar på flera håll och kanter!”

Läs hela recensionen på ihyllan.se

PS. Om du inte redan följer Lotta kan jag rekommendera hennes blogg ihyllan.se. Jag hittar alltid goda boktips där.

“humoristisk feelgood med fyndigt budskap”

Malinbokhyllar recenserar Juli enligt Julia på Instagram med dessa ord:

“Det här är en humoristisk feelgood med fyndigt budskap. Perfekt som lättsam gullig sommarläsning.”

“Sommarkänslan de luxe”

Bokbibblan recenserar Juli enligt Julia på Instagram och beskriver den bland annat med ord som:

“Sommarfeeeling på riktigt.”
“Sommarkänslan de luxe. Vad mer kan man begära?”

“Perfekt semesterläsning!”

Malinsbokblogg beskriver Juli enligt Julia med dessa fina ord.

“En härlig somrig romcom som man blir glad av”

“Om man gillade förra boken kommer man definitivt att gilla även denna. Det här är verkligen en rolig feelgood att läsa/lyssna på. Perfekt semesterläsning!”

“Väldigt kul”

Ida Norinder på Barometern och Oskarshamns-Tidningen ger Juli enligt Julia denna fina recension!

“Styrkan i Kristin Emilssons böcker är hur lätt de flyter på och hur roliga de är.Vilken persons perspektiv som står i fokus växlar, men det är bara Julia som berättar i jag-form och hennes kapitel är oftast hysteriskt roliga. Man skrattar både med och åt henne.”

Läs hela recensionen på Barometern

P4 Stockholm

På torsdag 30 juni kl 9.15 kan du ratta in P4 Stockholm om du vill höra mig prata om min nya bok Juli enligt Julia, sommarstress och om våra orimliga förväntningar på årets enda varma månad som ska väga upp för de andra elva …

Weihnachten nach Julia

Jätteroligt att tyska förlaget Fischer har köpt rättigheterna till Julen enligt Julia!

Julia reser utomlands!

Så roligt att flera nordiska förlag upptäckt Julen enligt Julia och även uppföljaren Juli enligt Julia som kommer ut i Sverige den 15 juni. Ser fram emot att Julia ska få träffa de norska, danska och finska läsarna!

Finalplats i Årets feelgoodroman

Så roligt att Julen enligt Julia röstats fram av läsarna till en finalplats i tävlingen “Årets feelgood 2020”! Nu tar en jury vid och utser förra årets bästa feelgoodroman. Vinnaren presenteras på Feelgoodfestivalen den 21 augusti.

Mer om Årets feelgood och Feelgoodfestivalen

43 års lyssnande!

Tänk att In i minsta detalj har kommit upp i 10 000 betyg på Storytel och nästan fyra gånger så många lyssningar! Sammanlagt har den alltså lyssnats på i 43 år. Roligt att så många har lyssnat och gillat berättelsen om Freja och Anton som flyttar från trendiga Söder i Stockholm till utflyttningsorten Idemåla i Småland där gamla hemligheter kommer i dagen.

“En charmig filmisk komedi”

Bokrecensenten Agneta Norrgård kommer att tänka på Bridget Jones när hon läser Julen enligt Julia och beskriver den med dessa fina ord.

“Vill du fly den mörka grå vardagen för en stund och längtar efter en romantisk feelgood med fart och fläkt, kan jag rekommendera ”Julen enligt Julia” av Kristin Emilsson. En charmig filmisk komedi som får mig att tänka på ’Bridget Jones dagbok. (…) Åh vad jag gillar denna lättsamma lilla pärla! Den fick mig verkligen att glömma verkligheten för en stund och jag fick sköna sympatier för alla härliga karaktärer, som beskrivs levande och blir som nya vänner. Att förlägga handlingen på ett vintrigt Gotland med alla mysiga och utsatta miljöer, är ett vinnande koncept. Berättelsen har både dilemman och allvarliga utmaningar, men jag gillar hur de bemöts med värme och empati. (…) Jag gillar den rappa och ganska rättframma berättarstilen och är nog extra mottaglig för genren just nu. Därför stänger jag boken med tillfredsställelse och ett leende på läpparna. Jag möter gärna Julia fler gånger framöver.”

Läs hela recensionen på Agnetas ABC

“En julfavorit”

Bokdivisionen recenserar Julen enligt Julia och ger den 4 av 5 i betyg:

“Det här är en julig romantisk bok med en hel del humor och väldigt mysiga karaktärer. Både den excentriska grannfrun och den, i eget tycke charmige, unge Jonatan är väldigt varmt skildrade och de bidrar högt till bokens stämning. Att det är mycket snö och ett mysigt Visby gör ju inte saken sämre.”

Läs hela recensionen på Bokdivisionen

“Årets bästa jul-lit”

Fina ord om Julen enligt Julia av bokbloggen “Och dagarna går”:

“Humoristiska förvecklingar, romantik och en vacker medeltida stad. Årets bästa jul-lit.”

Läs hela recensionen på Och dagarna går

“Föll pladask för den här charmiga julboken”

Julen enligt Julia recenseras på Nouw:

“Det här är en riktigt härlig smällkaramell med mycket dråpliga incidenter och komiska inslag, men gillar att det även finns ett gemensamt djup hos flera av karaktärerna; vilket är att våga satsa lite mer i livet! (…) Det här är verkligen en ny favorit bland julromanerna.”

Läs hela recensionen på Nouw

“Mysig bok som skänker underhållning i juletid”

Recension från Barnboksbloggen:

“Julen enligt Julia är en klassisk feelgood med julkänsla, där temat framförallt handlar om kärlek med förhinder. Det handlar också mycket om att hitta sig själv, att våga ta steget att börja något nytt och att kärleken kan finnas där man minst anar det. Miljöskildringarna från ett snötäckt Visby ger extra mycket känsla till berättelsen. (…) Perfekt att koppla av med i dessa tider.”

 

Etta på romantopplistan!

Så roligt att Julen enligt Julia har tagit sig upp på förstaplatsen på romantopplistan på Storytel! Tredjeplats över alla böcker i alla kategorier!

“En riktigt romantisk komedi”

Fin recension i Expressen Söndag:

“Julen enligt Julia är en riktigt romantisk komedi. Lättläst och lagom förutsägbar med mycket julkänsla. Extra mysigt med de oväntade karaktärerna och att allt inte är guld och gröna skogar som det så lätt kan bli i en feelgood.”

“Rappt och charmigt”

Bokbloggaren Enligt O skriver en fin recension av Julen enligt Julia och tycker att den skulle passa som miniserie.

“Jag läser med ett leende på läpparna och det är ett bra betyg. Rappt och charmigt blir betyget och det här är en bok som skulle ha gjort sig utmärkt som miniserie. Kanske något för Josephine Bornebusch att sätta tänderna i och självklart spela huvudrollen som Julia.”

Läs hela recensionen på Enligt O

“Klassisk feelgood med julkänsla i massor”

Malins bokblogg har läst Julen enligt Julia och tycker att den “passar perfekt för att ladda upp inför julen”:

“Det här är en romantisk komedi full av dråpliga incidenter, missförstånd, kärlek och humor. Men det finns också ett djup i boken.”

Läs hela recensionen på Malins bokblogg

“En lysande romantisk komedi”

Proffsiga bokbloggen ihyllan.se har skrivit en fantastisk recension av Julen enligt Julia!

“Det här är välskrivet och roligt, med en fyndig dialog, och det känns som att hela berättelsen är skriven med glimten i ögat. Karaktärerna är färgstarka och levande. Och ett litet stänk julmagi över det hela sätter pricken över i. Julen enligt Julia är en underbar julpralin, det är precis så här jag vill ha mina julromaner!”

Läs hela recensionen på ihyllan.se

“Välskriven, bitsk, ironisk och rolig”

Första recensionen av Julen enligt Julia har kommit och den är från Bibliotekstjänst (BTJ):

“Boken har ett underhållande persongalleri som bland annat består av en granne som är alternativmedicinare, jultomten och en kärlekstörstande 20-åring (…) en välskriven, bitsk, ironisk och rolig bok om vedermödorna med att hitta den äkta kärleken.”

“Det bara flyter på”

Boktokig, Eva Boström, har läst Fröken Liljekonvalj och ger den 4 av 5 i betyg.

“Fröken Liljekonvalj är en feelgood med ett spänningsspår. Den börjar härligt lättläst, så där att det bara flyter på. Men mitt i det lättlästa kommer det spännande och det mörka. Det blir ett bra komplement i historien. (…) Det är fint att få lära känna den levande och verkliga karaktär som författaren bygger upp. Det är där den verkliga styrkan i hennes författarskap syns.”

Läs hela recensionen 

“En riktigt bra roman”

Tack Fröken Rödlök för den fina recensionen.

“Jag fångades direkt. Det är en feelgoodroman men med en liten twist skulle jag vilja säga. Det här sättet att skriva en bok på tycker jag är intressant, utgångsläget är feelgood men den blandas med lite deckare och jakten på en mördare. Otroligt givande och rolig samtidigt som det är lite skrämmande och läskigt. (…) En riktigt bra roman och jag gillade författaren så det kommer garanterat bli fler böcker lästa/lyssnade på från henne.”

Läs hela recensionen 

“Man kan inte lägga ifrån sig boken”

Ragnhild Oxhagen på Ölandsbladet recenserar Fröken Liljekonvalj med följande fina ord:

“(…) Det är med andra ord, feelgood med extra spänning i lagom doser, och som grädde på moset, en del berättigad kritik riktad framför allt mot självgodhet, högfärd och främlingshat. Det gör inte romanen sämre, tvärtom, man kan inte lägga ifrån sig boken förrän sista sidan är läst.”

Till Ölandsbladet 

“Allt vad man kan önska sig”

Johannas Deckarhörna recenserar Fröken Liljekonvalj:

“Fröken Liljekonvalj är Kristin Emilssons femte feelgoodroman och hon bjuder på allt vad man kan önska sig av en bok i den här genren. Det är lättsamt, men ändå med ett spänningsmoment invävt som förhöjer och skapar dramatik. Det är roligt att se hur fint författaren växlar mellan att skapa varma och underhållande scener för att i nästa stund visa upp huvudpersonens obehag och utsatthet när någon ny hotfull händelse drabbar henne. Däremellan bjuds läsaren på möten med gamla pojkvänner, renoveringskaos, kampen mot en uppstudsiga chihuahua och tjejsnack med bästa väninnan. Oemotståndliga ingredienser som gör boken riktigt läsvärd.”

Läs hela recensionen