IN I MINSTA DETALJ

In i minsta detalj

citationstecken “en charmig feelgood som man gärna sträckläser”
– Expressen Söndag
citationstecken “Emilsson är en driven berättare och har ett fint gehör för sina karaktärer.”
– BTJ
citationstecken “Vårens mysigaste läsning!”
– Amelia
citationstecken “En ovanligt charmig feelgood-roman”
– Kulturkollo

Freja och Anton har all anledning att vara nöjda med tillvaron. Deras största problem är om väggarna i den nyrenoverade vindsvåningen i Sofo ska målas tofuvita eller äggskalsvita. Livet är utstakat och planerat in i minsta detalj – och ingenting har lämnats åt slumpen.
Ända tills den dag ett oväntat dödsfall skakar om deras perfekta tillvaro och tvingar dem att bege sig långt utanför tullarna till Antons barndomsstad Idemåla.

I Idemåla – den lilla småländska utflyttningsorten (som en gång under nittiotalet blev utsett till Sveriges tråkigaste kommun och sedan dess har glasbruket, simhallen, bokhandeln och videobutiken lagt ner) försöker de finna sig till rätta i småstadens tempo.
Snart inser dock Freja att allt inte är så lugnt i Idemåla som det först framstår. Under ytan döljer sig mörka hemligheter i vilka Antons familj spelar en betydande roll. Och när Freja börjar nysta i trådarna förstår hon att det finns saker i Antons förflutna som kommer att påverka deras liv mer än hon någonsin kunnat drömma om.

En feel good-roman om storstad och landsbygd, om kärlek och vänskap, om gamla hemligheter och nya – och om en katt, som inte heter Leif.

Läs fler omdömen om In i minsta detalj

iniminstadetalj_start
UTGIVNINGSDATUM  2017-01-05
ISBN 9789174617009
OMSLAG   Sofia Scheutz

> Adlibris 
Bokus  
> Storytel 
> Nextory 
> Bookbeat