DEN SOM VÄNTAR

Den som väntar

Finalist i  Stora Ljudbokspriset
Kategori: Bästa skönlitteratur 2015
citationstecken “Högklassigt”
– Jessica Johansson, Nerikes Allehanda
citationstecken “Jag tycker författaren är väldigt duktig på att skriva just det här (…) Det som är väldigt häftigt i boken är att hon har parallella handlingar mellan Erik å ena sidan och hans fru Amanda. Det ger väldig spänning.”
– Magnus Utvik, SVT Gomorron

Amanda och Erik har nyss tagit sig igenom en äktenskaplig kris. De har lovat att lägga alla lögner bakom sig och försöka på nytt. Men det visar sig lättare sagt än gjort. Särskilt när man önskar sig så olika saker av livet:

Amanda vill att Erik ska vara pappaledig. För egen del önskar hon en hel natts sömn och att tonårsdöttrarna ska sluta dra hem odrägliga pojkvänner. Men mest av allt önskar hon att ett bokförlag ska anta hennes manus så att livet kan ta en ny vändning.
Erik önskar bara att allt kunde bli som det var tidigare. Då när livet var lätt. Nu har det blivit så komplicerat. Amanda är förändrad, befordran på jobbet låter vänta på sig och så är det de där oregelbundna hjärtslagen som håller honom vaken om nätterna.

När Amanda ger sig iväg på en oplanerad resa hopar sig missförstånden, och när nya bekantskaper och gamla spöken ur det förflutna dyker upp tvingas Amanda och Erik att omvärdera allt de tidigare tagit för givet. För hur vet man när man väntar på något gott – eller när man bara väntar för länge?

Den som väntar är den fristående fortsättningen på Äta kakan och ha den kvar.

Läs fler recensioner om Den som väntar

densomvantar
UTGIVNINGSDATUM 2015-01-15
ISBN   9789174613353
OMSLAG   Emma Graves> Adlibris 

> Bokus 

> Storytel 

> Bookbeat 

> Nextory